Tæpper på badeværelset – sådan gør du det bedst

Når det kommer til boligindretning, er der få rum vores syn er blevet ændret så meget på, som badeværelset i de seneste par år. Fra et rent praktisk rum der ofte var gemt lidt væk til et rum der er helt på lige fod med andre og en integreret del af hele boligens udtryk.

En konsekvens af denne ændring er, at der på badeværelset i dag ikke bare er de gamle, lidt slatne bademåtter at finde. Nej, hos de mest eventyrlige og stilede boligejere finder du i dag flotte tæpper på badeværelset i alverdens farver, former og typer.

Badeværelset som socialt rum

En stor overordnet trend indenfor boligindretning der efterhånden strækker sig mange årtier tilbage, er at det sociale liv ikke kun udleves i stuerne. Først kom køkkenalrummet og samtalekøknet, og nu er turen på mange måder kommet til et ellers meget privat rum: badeværelset.

Badeværelset er selvfølgelig stadigvæk et sted vi ofte er alene, men der gøres mere og mere plads til det sociale. Har man et badekar i dag, prioriteres der ofte et hvor man kan være med sin partner eller sine børn i. Vi har flere håndvaske så vi kan gøre os klar sammen, og pladsen til det sociale siver dermed mere og mere ind.

Varme til et koldt rum

Det er i denne kontekst at tæpper til badeværelset er kommet ind. I takt med at badeværelset bliver et mere socialt rum indretter vi det også anderledes. På mange måder kan man sige at badeværelset bliver mere ”stueagtigt”.

Dette betyder også et opgør med det til tider lidt kolde rum. De kliniske rene overflader skal væk og erstattes med det naturlige og det varme. Få ting indkapsler dette som smukke og naturlige tæpper, der bidrager med varme, kulør og et mere socialt indtryk.

Farve på

Tæpper på badeværelset giver en række indretningsfordele. Ikke nok med varme og natur så er det også en åbenlys og egentlig ganske nem måde at trække farve og mønstre ind. Et badeværelse kan hurtigt blive lidt kedeligt på den front, men tæppet er her en kær ven.

Tæpper kommer typisk i en række farver, og går du med ægte tæpper, eller i hvert fald tæpper i naturlige materialer, vil disse på en elegant måde opgradere dit ”farve-game” på badeværelset. Også de flotte geometriske mønstre vi ser med ægte tæpper giver god variation på ethvert badeværelse.

Tæppers praktiske fordele

Det er ikke kun på indretningsfronten at tæpperne kan give dig meget. De har også en række praktiske fordele der virkelig kan forbedre dit badeværelse betydeligt. Særligt to kan nævnes: den ekstra varme og den bedre lyd.

Varmen er jo egentlig tæppers historiske funktion. At give varme til mennesker og hjem har altid været en særlig, central funktion for tæpper. I et badeværelse er dette en virkelig fin ekstra fordel. Dette gælder særligt hvis du ikke har gulvvarme på badet, hvilket uden et tæppe kan blive ganske koldt om vinteren.

Også på lydfronten kan der være fordele at hente. De fleste badeværelser vil være udført i fliser eller andre materialer der medvirker til at give en rungende klang på badeværelset. Dette re til at leve med, men kan være lidt irriterende i længden. Et lidt stort tæppe på gulvet vil være en god måde at forbedre akustikken på badeværelset.

Kelim er et oplagt valg

Mange vil muligvis være lidt skeptiske overfor ideen med tæpper på badeværelset. Badeværelset er trods alt fugtigt og et rum der typisk er beklædt med ret hårdføre materialer. Et tæppe, særligt et ægte tæppe i god kvalitet virker for nogle måske lidt risky. Sådan er det dog ikke.

Tæpper er mere hårdføre end mange tror, og særligt en tæppetype er særligt hårdfør: kelimtæppet. Kelimtæpper er ganske hårdføre og lette at vedligeholde, så er de den bekymrende type kan dette være det rette valg. Du slipper selvfølgelig ikke for at skulle tage dig godt af dit tæppe, men vær ikke bange for at det ikke kan holde til badeværelset.