Sådan passer du bedst på tænderne

Vores tænder er et af de vigtigste redskaber, vi som menneske er født med. Derfor er det også vigtigt, at vi passer rigtig godt på dem og husker at tage til tandlæge regelmæssigt. Tænderne skulle gerne være sunde og raske hele livet, så læs med her hvis du mangler en guide til god tandpleje.

Derfor skal man tage tandpleje seriøst

Idet tænderne bliver brugt til at tygge vores mad og bliver udsat for de ting, vi drikker, vil der helt naturligt ophobe sig snavs. Hvis ikke man får renset tænderne regelmæssigt og tilstrækkeligt, kan bakterier og snavs følge til en række af ubehageligheder. Tandpine og tandkødsbetændelse er ikke rart at døje med, og får man ikke tjekket betændt tandkød ved tandlægen i tide, kan man risikere, at det udvikler sig paradentose. Det er heldigvis noget, der kan behandles. Hvis du allerede ved, at du har brug for behandling, kan du undersøge mulighederne på nettet fx med søgningen ”Parantosebehandling Århus” – eller hvad end den gældende by for dig er. Det er vigtigt at fange hurtigst muligt, så tøv ikke med at opsøge tandlægen!

Hvad er god tandpleje?

Der er heldigvis meget, du kan gøre for at holde dine tænder og tandkødet sundt. Som udgangspunkt kræver det selvfølgelig grundig tandbørstning to gange om dagen, og at man bruger tandtråd til at fjerne madrester mellem tænderne, så de ikke sidder og bliver betændt. Du kan også skåne dine tænder ved at skære ned på mad og drikkevarer med meget højt sukkerindhold, da sukkeret forøger bakterierne, der kan give huller i tænderne. Rygning spiller også en stor faktor i tandsundhed, så rygestop kan være nødvendigt, hvis man vil passe bedst muligt på sine tænder. Allervigtigst er at tage til tandlægetjek ofte. Undersøg Tandlæge Århus for mere information om, hvorfor og hvornår du bør bestille et tjek til tænderne.