Sådan passer du på dine tænder

Du har måske hørt det før, men vi siger det lige en gang til. Det er vigtigt, at du passer på dine tænder, og gør en aktiv indsats for, at du ikke får huller eller andre problemer. Men hvordan gør du det bedst, og hvad kan du gøre, hvis uheldet er ude? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Den daglige rutine

Den daglige rutine er en af de vigtigste, hvis ikke den vigtigste del, når det kommer til at vedligeholde et flot og stærkt smil. Det anbefales, at man børster tænder mindst 2 gange om dagen, og bruger tandtråd efter behov. Hvis man ofte døjer med tandsten, så er det en god idé at bruge tandtråd flere gange i ugen.

Hvis man døjer med dårlig ånde, så kan man også tilføje en omgang mundskyld til sin daglige rutine, så man ikke kun får et fantastisk smil, men også en fantastisk ånde hele dagen igennem.

Tandbørsten

Der er stor forskel på, hvad folk foretrækker, når det kommer til tandbørster. Her vil vi også slå et slag for, at det er vigtigt, at du finder det der fungerer for dig. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal skifte fra det du gør i dag, så længe det fungerer og du kan børste dine tænder ordentligt.

Undersøgelser viser dog, at en elektrisk tandbørste er det bedste valg, hvis man er ligeglad med hvilken type tandbørste man bruger. Dette skyldes at der er indbygget timer, men også, at den laver nogle bevægelser der ikke er mulige med en manuel.

Når uheldet er ude

Hvis du er så uheldig, at ovenstående ikke er nok til, at du undgår huller i tænderne fuldstændig, så er der nogle ting som kan hjælpe herefter. Når du får et hul, så er det vigtigt, at du tager til tandlæge hurtigst muligt. Her vil de hurtigt kunne vurdere hvor slemt det står til, og om de blot kan reparere dit hul eller om der skal helproteser til, for at få et ordentligt resultat. Uanset hvad, så skal det ordnes, så det ikke spreder sig til flere tænder.