Nem opgradering af soveværelset

Nogle gange skal der bare ske noget derhjemme. Du står og kigger ind i soveværelset med den der følelse af, at det er husets absolut kedeligste rum. Det er det måske også, men det er der råd for. Selv om du bruger det meste af din tid i rummet på at sove, så er det også det rum du ser først hver morgen og det rum, du skal finde ro i om aftenen. Heldigvis skal der ikke så meget til for at gøre soveværelset meget mere lækkert og indbydende.

Nyt og lækkert sengetøj

Du starter selvfølgelig med sengen. Måske dit sengetøj trænger til at blive skiftet ud med et nyt og lækkert sæt. Måske du er til lækker blødt bomuldssatin eller temperaturregulerende bambussengetøj. Husk også at få lagnerne med. Hvis du ikke føler at du ligger i verdens skønneste lækreste seng, kan det også være, du skal kigge nærmere på din topmadras eller din dyne og pude, men så bliver det nok en lidt dyrere omgang. Det kan dog stadig være alle pengene værd.

Bløde tæpper over det hele

Lidt ekstra tekstiler kan også gøre virkelig meget godt for dit soveværelse. Bløde langluvede tæpper foran sengen, hvor du sætter fødderne ned, giver bare den skønneste følelse, når du vågner. Har du kolde gulve i huset, kan det være, du skal have et par nye, lækre futter til at stå klar.

Et dejligt sengetæppe kan også give meget mere hygge og karakter i rummet. Er du lidt kreativ kan du endda kombinere flere tæpper og typer af tekstil eller endda smide et lækkert lammeskind ind over sengetæppet for at ramme den der flotte, skandinaviske stil.

Lys og planter

Men alt det er komfort. Det er ikke sikkert det helt er det du mangler for at give lidt ekstra til rummet. Måske du i stedet skal rydde alt overflødigt væk – køb et lille skab, hvis du har noget, som ikke kan flyttes ud af rummet – og derefter se på, hvad der kunne skabe hygge. Det handler tit og ofte om de to mest stemningsskabende ting, nemlig lys og planter.

Lys er en fantastisk stemningsgiver og godt lys kan virkelig gøre en forskel. Præcis ligesom dårligt lys kan ødelægge et rum fuldstændigt. Overvej om du har mest brug for loftlys, eller for hyggelige lamper i rummet, der stadig kan lyse det tilstrækkeligt op. Sidst men ikke mindst, så er grønt godt for sjælen. Huske altid at udnytte dine vinduer til et par flotte, grønne planter!