Myter om dit syn

Har du hørt en masse historier om dit syn? Så er du ikke den eneste. Der findes nemlig en del myter om vores syn. Men er der noget om snakken eller hvad? Det kan være svært at gennemskue. Herunder kan du læse flere myter, som intet har på sig.

Du skader dine øjne ved at bruge briller

Dette er heldigvis ikke sandt, da det ellers vil se sort ud for alle brillebrugere. Det er altså ikke sådan, at du bliver afhængig af dine briller, og at dit syn bliver dårligere og dårligere bare fordi, at du bruger briller. 

Myten er formentligt opstået på baggrund af, at din hjerne vænner sig til at se skarpt, når du begynder at bruge briller. Når du så tager brillerne af, synes du måske, at dit syn er blevet markant dårligere, fordi du har glemt, hvor uskarpt du ser uden briller.

En lille skrift ødelægger dine øjne

Du har måske også hørt, at du ødelægger dine øjne, hvis du læser en alt for lille skrift. Det er ikke sandt, da der ikke findes beviser for, at du får permanente skader, når du læser en lille skrift. Det eneste, der sker, er, at du overanstrenger dine øjne, hvilket forsvinder, når du har holdt en pause fra læsningen. 

Husk at få tjekket dit syn

Har du en fornemmelse af, at du er begyndt at se dårligere? Så bør du få tjekket dit syn hos en optiker. Det kan eksempelvis være hos en optiker København eller hos en optiker i den by, som du bor i.