Motion kan være et vigtigt skridt i livsstilsændringen

Som regel bruges udtrykket livsstilsændring i en positiv vending, hvor der tales om en positiv ændring i hverdag og livsstil, der skal leve til et sundere og mere kvalitetsrigt liv. Der er naturligvis mange forskellige måder at være sund på, og det behøver ikke have noget med motion at gøre. Det har det dog ofte, men det kan godt kræve lidt forberedelse at skulle implementere træningen i dit liv.

Tag det roligt i starten – formen bygges ikke på en dag

For mange mennesker kan det mest demotiverende være, hvis der ikke kan ses tydelige forbedringer med det samme. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at du træner for at opnå resultater, men ofte er det svært ikke at sammenligne dine egne præstationer i løbet af den tid, du lægger din livsstil om.

Her er det altså bare vigtigt at huske på, at Rom ikke blev bygget på en dag, og det samme gælder for din fysiske formåen. Holder du fast, skal det nok komme med tiden, men du skal ikke give op, selvom formen ikke forbedres med det samme.

Få købt det rigtige udstyr

Det er noget lettere at blive ved med at træne, hvis du føler dig godt tilpas samtidigt. Det er ofte noget nemmere at have det godt, mens du træner, hvis du har det rigtige og mest behagelige udstyr. Det kan f.eks. være et par gode løbesko, lækre hættetrøjer at træne i eller nogle gode håndvægte. Det kommer meget an på, hvordan du foretrækker at træne.

Find en træningsmakker

De dage hvor det er sværest at motivere dig selv til at træne, er også de dage, hvor det er nemmest bare at springe over. Træner du sammen med en anden, har du en slags forpligtelse til at møde op til den aftalte træning, og det kan altså gøre det noget nemmere at komme afsted!