Kom af med åreknuder

I dag er der desværre mange mennesker, der lider af åreknuder, og det kan være til stor gene i hverdagen. Hvis du har problemer med åreknuder, er det derfor vigtigt, at du får gjort noget ved dem. Typisk er der nemlig ikke nogen klar forklaring på, hvorfor åreknuderne kommer frem – nogle er særligt genetisk disponerede, mens andre får dem under graviditet. Men heldigvis er der god mulighed for at få behandlet åreknuderne i dag, så der er ingen grund til at gå rundt med dem længere end højst nødvendigt. I denne guide kan du læse mere om åreknuder og behandling.

Hvad er åreknuder?

Åreknuder beskriver en tilstand med udvidede, slyngede blodårer, som ligger lige under huden. Tit kan man se dem, fordi de buler frem på huden. Egentlig er åreknuder ikke farlige, men de kan alligevel være meget generende. Nogle patienter oplever nemlig symptomer som træthed, hævelser og fornemmelser af tyngde i benet, og derfor er det en stor fordel at få gjort noget ved dem. Der kan desværre også være tilfælde, hvor benet begynder at hæve, eller du får et sår, som ikke vil hele. I så fald skal du tage fat i din læge, for det er ikke rart at gå rundt med bensår.

Behandling

Åreknuder kan behandles på forskellige måder, og nogle gange får man faktisk det bedste resultat ved at kombinere flere behandlingsmetoder. Det kommer alt sammen an på den enkelte patient, og derfor kan det være en rigtig god idé at få fat i en specialist, som kan hjælpe med behandling af åreknuder. En mulighed kan for eksempel være at benytte sig af laser, som hjælper kroppen til at fjerne åreknuden. Man kan også benytte sig af en metode, der kaldes Venaseal Superglue, som fjerner åreknuden ved hjælp af superlim. Der findes endda en behandling med skum i venen!