Kan man vaske et ægte lammeskind? Find svaret her

Kan man vaske et lammeskind

Det er dejligt med et ægte lammeskind i sofaen eller i spisebordstolen og man kan godt komme til at bruge det meget hver dag. Derfor er det ofte, at spørgsmålet om hvorvidt man kan vaske et lammeskind, rejser sig.

Det korte svar er, at det kan man godt – bare ikke i vaskemaskinen!

Et lammeskind, der er behandlet, så det har den unikke blødhed, som et lammeskind er kendt for, må under ingen omstændigheder puttes i vaskemaskinen. Dette fordi, at skindsiden ikke må blive våd. Hvis skindsiden bliver våd, bliver skindet hårdt og mister sin blødhed. Grunden til, at skindet bliver hårdt er, at de salte, som skindet er behandlet med, bliver skyllet ud.

Det er derfor utrolig vigtigt, at man ikke vasker sit lammeskind i vaskemaskinen. Enkelte lammeskind kan dog vaskes i vaskemaskinen, men det er kun de lammeskind, der er medicinsk garvet. Dette er for eksempel lammeskind, der er specielt lavet til spædbørn.

Se det store udvalg af ægte lammeskind hos NATURES Collection.

Men hvad gør man så?

I stedet for at vaske lammeskindet i vaskemaskinen, skal du følge følgende trin:

  1. Ryst lammeskindet jævnligt og helst en gang om ugen. Herved ryster du al skidt ud af det og frisker det op samtidig. Jo mere du sidder på lammeskindet, jo oftere skal det rystes. Det betyder, at hvis du ikke bruger skindet til dagligt, men blot har det liggende for syns skyld, så kan du nøjes med at ryste det en gang om måneden.
  2. Har du spildt noget på dit lammeskind, skal du forsigtigt forsøge at fjerne pletten så hurtigt som muligt. Find en hårdt opvredet klud og en helt tør klud og tør skiftevis med begge to, så pletten forsigtigt fjernes, uden at den tværes ud.
  3. Hvis det sner og sneen lægger sig udenfor, kan du med fordel lægge dit lammeskind ud i sneen med skindsiden opad. Husk, at skindsiden ikke må blive våd! Sneen vil genskabe lammeskindets styrke og blødhed. Er dit lammeskind blevet kedeligt at se på, kan du også vælge at lægge det i fryseren. Det har nogenlunde samme effekt som sneen.
  4. Når du skal tørre dit lammeskind, skal du lægge det på et tørrestativ med skindsiden opad, så pelsen kan udarte sig på naturlig vis. Brug aldrig en radiator, føntørrer eller anden varmekilde til at tørre dit lammeskind. Varmen vil ødelægge fibrene i ulden.

Det er med andre ord forholdsvist simpelt at vaske et lammeskind. Et ægte lammeskind har et naturligt indhold af uldfedtet lanolin i sig og lanolin har en selvrensende effekt på skindet. Det er derfor sjældent at du vil opleve, at dit lammesind er decideret beskidt.

Nyd dit lækre ægte lammeskind og husk at vedligeholde det. Det kræver ikke ret meget, men er det hele værd.