Hvad skal du vide, når du skal begynde at vælge vitaminpiller?

Du har sikkert set en masse tage vitaminpiller ved siden af deres daglige kost, for at få de rette vitaminer og mineraler i hverdagen. Der er en masse fordele ved at tage vitaminpiller, og der findes også mere end rigeligt af dem. Du kan nemlig finde vitaminpiller, der er godt for dit hår, dine negle, hud, din krop og synet. Derfor kan det godt være overvældende, når man skal i gang med at udvælge nogle vitaminpiller. Læs med i denne artikel, og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge vitaminpiller til dig selv.

Hvad er dit behov?

Først og fremmest skal du tænke på dine behov. Har du allerede en sund livsstil og vil du tage vitaminpiller som supplement til din kost? Eller har din krop brug for nogle ekstra vitaminer og mineraler, fordi den ikke kan optage dem ordentligt som følge af et eller andet helbredsproblem? Hvis sidstnævnte gælder for dig, skal du altid rådføre dig med en læge, før du vælger nogle vitaminpiller. Det er kosttilskud, og derfor bør det ikke træde ind i stedet for din daglige kost. Din læge vil fortælle dig, om det er nødvendigt eller ej. Men før du begynder at tage vitaminpiller, bør du overveje hvad dit behov er. Skal du have nogle specifikke vitaminpiller, der kan hjælpe dig med et bestemt område af din krop? Ellers kan du også forhøre dig ved din apoteker, om hvad du kan vælge imellem.

Hvad skal du vælge?

For det andet bør du overveje, hvilke vitaminpiller der er tilgængelige. Vitaminpiller kan komme i mange former. Du kan finde dem i form af kapsler, tabletter eller endda tyggetabletter. Det samme gælder for selve vitaminpillerne. Du kan beslutte, om du vil have dem økologiske eller vegetar – og veganvenlige. De fleste tager multivitaminpiller, der har alle de vigtige vitaminer og mineraler, der er gode for din krop. Der er også mange, der supplerer med jerntabeletter, hvis de er i underskud. Det er ofte kvinder, der kan komme i jernmangel pga. menstruation og deres generelle lave hæmoglobintal. Det kan være, at din læge har udstedet en bestemt recept til dig, hvis du er i underskud af noget specifikt. Der er mange mærker på markedet og derfor kan du også gøre dig lidt research, før du begynder at købe nogle vitaminpiller fra et bestemt mærke. Du kan f.eks. overveje Pharma Nord, der producerer mange forskellige slags kosttilskud.

Husk at vitaminpiller og kosttilskud ikke kan stå alene og ikke er en erstatning for en god varieret kost.