Hvad laver en osteopat?

osteopat københavn

En osteopat arbejder med et holistisk syn på kroppen. Det betyder, at de anser kroppen som en helhed og har større fokus på, hvordan kroppens enkelte dele påvirker hinanden.

En klassisk fysioterapeut arbejder primært med symptombehandling, mens en osteopat i større grad har fokus på forebyggelse.

Døjer du eksempelvis med løberknæ eller springerknæ, handler det ikke udelukkende om at fjerne smerterne. Formålet handler om at forstå hvordan og hvorfor de knæproblemer opstår, så det ikke bliver et gentagende problem fremover.

Uddannede behandlere indenfor branchen har stor faglig viden, som de blandt andet har tilegnet sig ved uddannelsen som fysioterapeut, læge eller kiropraktor. Behandlingsmetoden blev udviklet af Dr. Andrew Taylor Still, som både var læge og kirurg.

Lyder behandlingsformen som noget for dig, og er du bosat i København? Så tag her et kig på en af de førende osteopater i København.

Hvordan bliver man uddannet?

For at blive udlært kræver det en osteopatuddannelse, som tager fire år og kan tages på deltid i International Academy of Osteopathy i København. For at kunne tage uddannelsen er det et krav, at man enten er autoriseret læge, fysioterapeut eller kiropraktor.

Uddannelsen indeholder 40 moduler – og efterfølgende får man titlen “Master of Science in Osteopathy” (MSc.Ost).

Fordi en osteopat arbejder mere holistisk med kroppen, ser man mere på sammenhænge mellem kroppens dele. Eksempelvis kan svimmelhed, hovedpine og migræne opstå på baggrund af nakkeproblemer.

Hvad koster uddannelsen?

Den 4-årige uddannelse på International Academy of Osteopathy i Københavns koster omkring 140.000 kroner at tage, som man selv skal kunne betale for.

Det er også muligt at tage uddannelsen i Tyskland, England og Belgien.

Er det en anerkendt behandlingsform?

Det er blevet en anerkendt behandlingsform, men det har det ikke altid været. Først i 2018 blev det anerkendt som en autoriseret sundhedsprofession i Danmark. Nu er det blevet en beskyttet titel, hvilket det ikke var før 2018.

Derfor er det i dag udelukkende uddannede med en autorisation, der må kalde sig osteopat. Den her autorisation kan fås hos Styrelsen for Patientsikkerhed og koster 5.691 kroner.

Hvad koster det at gå til en osteopat?

Prisen varierer fra klinik til klinik og afhænger også af behandlerens erfaring. Men prisen ligger typisk mellem 500-1000 kroner for en halv times behandling.

En dygtig fagperson vil ofte hjælpe dig og planlægge behandlingsforløbet, så du kan holde styr på den økonomiske del.

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark” kan du få 150 kroner i tilskud ved 1. konsultation og 100 kroner for efterfølgende behandlinger.

Som studerende får du 10% i rabat.

Hvad bør jeg gøre ved mine smerter?

Går du rundt og døjer med hovedpine, svimmelhed, løberknæ eller andre skavanker, vil vi naturligvis anbefale, at du søger professionel hjælp. Er du bosat i den danske hovedstad, kan du med fordel tage fat i en dygtig osteopat i København.

I København finder du mange dygtige og professionel fagfolk inden for branchen, der kan hjælper dig af med dine problemer.