Har du en tandlæge, kan du tage de værste sygdomme i opløbet

Ikke alle husker at få tandlæge i byen, når de flytter til Århus. Især unge, som er optaget på en uddannelse i Århus, har en tendens til at være lidt ligeglade med at finde tandlæge. Men det er en uskik, for sygdomme som parodontose kan langsomt snige op på dig, indtil dine tænder en dag begynder at blive lidt løse. Tag sygdomme i opløbet med en tandlæge i Århus.

Hvordan behandles parodontose?

Behandling mod parodontose består i, at tandlægen for det første prøver at sætte sig ind i, hvilke områder af tandkødet er ramt af den destruktive infektion. Tandrensning er næste trin, hvor du i øvrigt får råd med på vejen om, hvordan du hæmmer sygdommen, fx ved rygestop og god mundhygiejne. Er sygdommen meget fremtrædende, kan operation være nødvendig.

Vid i tide, om du skal have rodbehandling

Dødt væv i rodkanaler er endnu en gene, der kan snige sig op på dig. Faktisk er der netop behov for rodbehandling, når et hul i tænderne er gået ubehandlet alt for længe, så bakterier har fået lov til at give betændelse med nervedød til følge. At besøge din tandlæge med jævne mellemrum gør, at der kan sættes ind over for huller i tide. Ellers skal du have rodbehandling.

Hav fast tandlæge også for akutte problemer

Folk uden tandlæge tropper som oftest først op hos én, når et problem er opstået akut, fx brækkede tænder. Selv i sådanne situation er det godt, at din tandlæge kender dig på forhånd og sammen med dig kan finde den rette løsning, fx at lave en tandbro ved tab af hele tænder.

Har du tandlægeskræk?

Måske står du med tandlægeskræk og tør ikke sætte en fod i klinikken. Det er en hurdle, du må overvinde selv. Du kan trøste dig ved, at tandlæger har erfaring med at afhjælpe skrækken.