Har du brug for hjælp til dit alkoholforbrug?

Er du afhængig af alkohol, eller kender du en der er? Så er det ikke altid så nemt, at komme ud af misbruget igen. Derfor er der ofte brug for den rette alkoholbehandling, for at komme godt igennem misbruget. 

 

Et alkoholmisbrug kan ramme alle

Når det handler om et alkoholmisbrug, så er det ikke et misbrug, man udvikler fra den ene dag til den anden. Det er gennem et længerevarende forbrug af alkoholiske drikke, hvor man som misbruger, ikke længere er i stand til at styre det selv. 

 

Kender du en misbruger, eller har du mistanke om, at en i dit netværk er afhængig, så er det ikke en nem opgave at få personen til at indse problemet. Som pårørende, er det ofte meget smertefuldt, at opleve en person i omgangskredsen, der er afhængig af alkohol. Det er følelser som afmagt, vrede og frygt, der ofte dukker op, fordi mange er bange for de konsekvenser, der kan være ved et misbrug. Det gælder både, hvis man konfrontere den person der er afhængig, men også hvad der kan ske, hvis man ikke gør. 

 

Disse symptomer er tegn på afhængighed: 

 

  • Personer skjuler drikkeriet for andre
  • Personen drikker som regel alene
  • Personen går i forsvar, hvis andre spørger ind til misbruget
  • Personen bliver ofte meget beruset til andre fester
  • Personen drikker ofte en ekstra drink, også dagen derpå
  • Personen skifter ofte karakter, når han eller hun er beruset

 

Kender du en misbruger, skal du huske på, at det sjældent sker at personen vil erkende sit misbrug. Du skal derfor søge hjælp det rette sted, og her kan du med fordel kontakte det-gode-liv.com.