Har du brug for en tandfyldning?

Tandfyldninger er en oplagt behandling ved knækkede tænder og huller i tænderne. Bliv klogere på begrebet her

Du har sikkert hørt det før; at man skal passe godt på sine tænder, for man får kun ét sæt gennem hele livet. Ikke desto mindre er der noget om snakken. Tænderne er et af de mest udsatte på kroppen, og hvis ikke de plejes ordentligt, forringes deres tilstand med årene. Alt det, man hælder indenbords i løbet af en dag, har også berøring med tænderne, og derfor er de vigtige at være opmærksomme på.

En måde at passe på sine tænder på er ved at få en tandfyldning. I denne artikel dykker vi dybere ned i, hvad tandfyldninger er, og hvorfor de er smarte.

Hvad er tandfyldninger?

En tandfyldning er en bredt anvendt metode blandt tandlæger til at behandle tænder, der mangler tandsubstans. Det vil sige, at noget af den oprindelige tand mangler. Denne manglende del erstattes af et plastmateriale, som påføres tanden i en mængde, så tanden får sin oprindelige substans tilbage.

Årsager til at få en tandfyldning

Der er flere forskellige grunde til, at det kan være nødvendigt at få en tandfyldning. Nogle af årsagerne er blandt andet:

  • Huller i tænderne
  • Knækket tand
  • Blottet tandhals
  • Syreskader
  • Slidte tænder

Tandfyldninger: Sådan foregår behandlingen

En tandfyldning er en meget normal behandling, som flere tusinde danskere får foretaget hvert år.

Du booker en tid hos en tandlæge. Til konsultationen vil lægen vurdere, om du i første omgang skal have foretaget en tandfyldning. Hvis det er tilfældet, vil vedkommende derefter enten fjerne den inficerede tand eller rense området. Herefter fyldes hullet omhyggeligt med en plastfyldning. Tandlægen sørger for at dosere mængden, så der hverken kommer for lidt eller for meget fyldning på tanden. Vedkommende sørger også for at polere fyldningen, så den føles naturligt.

Herefter er behandlingen slut, og du kan se frem til ikke længere at skulle døje med huller i tænderne, eller at der er flere dele af dine tænder, som mangler.

Står du over for en tandfyldning?

Uanset hvad årsagen er til, at du har brug for en tandfyldning, og om årsagen giver smerter eller ej, er det vigtigt at føle sig ordentligt behandlet. Leder du efter en klinik, der foretager tandfyldning i Aarhus, kan du tage fat i Åbyhøj Tandlægeteam, som har styr på alt, der har med tænderne at gøre. De er empatiske, dygtige og kompetente tandlæger i nærheden af Aarhus, som med glæde vil tage imod dig og hjælpe dig videre.