Guide: Sådan falder du nemmere i søvn

Hvis der er noget, der er rigtig frustrerende og energidrænende, så er det, når du ikke kan sove. Din søvn er vigtig, fordi det er der, du lader op og får ny energi. Hvis du har problemer med at falde i søvn, findes der heldigvis forskellige tips til at forsøge at lave om på det.

Fald til ro med en tyngdedyne

Der findes så mange forskellige årsager til søvnproblemer, så det er naturligvis ikke alle tips, der virker for alle. Men noget der virker for rigtig mange, det er at sove med en tyngdedyne. En tyngdedyne er en dyne med små kugler i, der gør, at den får noget ekstra vægt. Den ekstra vægt gør, at du bliver omfavnet på en anden måde end med en almindelig dyne. Det virker sansestimulerende og beroligende.

Hvis du oplever, at du har svært ved at finde ro i din krop af den ene eller anden årsag, er det derfor et rigtig godt hjælpemiddel. Der er ikke nogen garanti for, at det virker for dig, men det er noget, der hjælper for rigtig mange.

Kør dig selv træt inden sengetid

Det er som regel langt nemmere at falde i søvn, når du har brugt en hel masse energi i løbet af din dag. Hvis du f.eks. går en lang tur, træner eller løber en tur, inden du skal sove, får du brugt en masse kræfter og bliver træt på en god måde.

Det er en metode, der er værd at prøve, hvis du har problemer med at falde i søvn.

Sluk for alle forstyrrelser

Det er ikke nemt at falde i søvn, hvis du har en mobiltelefon, der ligger og lyser op hele tiden. Det gør, at du aldrig helt slapper af. Derfor er det en rigtig god idé at slukke for alle forstyrrelser en time eller to, før du skal sove.