Find dit sundeste selv

Ved du egentlig, hvad din krop har brug for – sådan rigtigt?

Sundhed er utroligt svært at navigere rundt i, særligt med det mange sundhedstendenser der opstår hele tiden, og som vi konstant, på en eller anden måde, skal tage stilling til.

 

Mærk efter

 

Du er selv den bedste navigatør i din egen sundhed. Derfor er det yderst vigtigt at du altid som det første mærker efter i din krop, før du hopper på en ny sundheds-trend. Du kan for eksempel som spørge dig selv: Hvordan føles det, når jeg forestiller mig, at jeg gør det her? Har jeg brug for det her? Hvad forventer jeg, at det skal gøre godt for?

Det vil formentlig overraske dig lidt, hvor meget du egentlig kan erkende om din krops tilstand, blot ved at vende dit fokus indad og svare på de førnævnte simple spørgsmål.

Det er selvfølgelig rigtig godt at prøve nogle forskellige ting, og det er da ganske dejligt, når man finder noget, som man kan mærke, har en god effekt på kroppen. Et godt eksempel på noget som virker for mange, er at undgå gluten. Hvis du tit oplever, at din mave er oppustet og utilpas, kan det sagtens være, at du er allergisk over for gluten.

 

Glutenallergi er en af de mere almindelige, som mange mennesker døjer med. Dette skyldes blandt andet, at vi har et rigtig stort forbrug af brød i alle mulige varianter, da det for mange indgår som den primære kost, ligesom for eksempel i madpakken.

Værd at prøve

 

Det er helt sikkert værd at prøve den glutenfri kost, hvis du oplever ubehag i maven. I hvert fald for en stund. Og det er slet ikke svært. Der findes masser af glutenfrit brød og der er måske endda et glutenfrit bageri nær dig?