Du kan lægge din kost om ved at træffe omfattende livsændringer

Er du endelig klar til faktisk at gøre noget ved det nu? Du har snakket om at starte dit vægttab i flere måneder, men du er aldrig rigtig kommet til det.

Nu er tiden inde siger du, men hvordan gør du?

Du har prøvet alle de kure, du kunne finde på nettet. Du har endda opfundet din egen kur, som virkede effektivt i en måneds tid, indtil den så ikke virkede længere.

Det, du skal gøre, er meget simpelt. Du skal omlægge dit liv. Simpelt at forstå, utrolig svært at praktisere.

Livet hører sammen i en stor pærevending

Vi mennesker indrettet sådan, at vi gerne kigger langt fremad, når vi indretter vores liv. Vi bor i boliger, hvor vi kan bo i et helt liv, hvis vi har lyst. Vi har lange låneaftaler. Vi har lange venskaber og ægtefæller. Vi har arbejdet i flere årtier i nogle tilfælde.

Det samme er gældende, når det kommer til din krop. Måske indretter du ikke livet for din krop 100 %. Du ved ikke rigtig, hvad der venter om næste hjørne. Du spiser, som du har lyst. Du dyrker motion i ny og næ osv.

Bare fordi du ikke selv har lagt en plan for din krop, betyder det ikke, at der ikke er en. Din krop husker dine handlinger og vælger, hvad den husker. Vi er vanemennesker.
Derfor vil du også have noget bestemt mad, fordi du er vant til det. Du vil blive i sofaen, fordi du er vant til det. Og du vil ikke lave sunde ændringer på den lange bane, fordi du er uvant i dette liv.

Du kan læse mere om kostomlægning i dette lange kropslige perspektiv på linket.

Forstå din krop og din hjerne

Selvom vi engang for lang tid siden begyndte at tænke om os mennesker, at vores tanker på en eller anden måde er adskilt fra vores kroppe, er det ikke sandheden.

Der skal være et sammenspil. Det skal der helt bestemt være, når det gælder en livsændring.

Når man træffer en beslutning om at omlægge sit liv til en sundere kost, skal man derfor huske at rådføre med sin krop. Mærk efter i kroppen, hvordan det føles, når du spiser den nye kost. Mærk efter, når du begynder at dyrke mere motion. Mærk efter, når du tager en aften i byen eller på en fastfood restaurant.

Mærk efter i kroppen og fortæl din hjerne, at det er sådan du gerne vil leve.

Move your mind, and you ass will follow

Det første er nemlig at overbevise dig selv om ændringen. Derefter begynder kroppen så at følge med. Igen så følger vores kroppe lidt bare med vores beslutninger.

Så længer vi har en stærk vilje, kan vi ændre vores liv og vores kost. Efter noget tid lærer kroppen, at det sådan du gerne vil leve nu. Så den begynder at lede efter motionen, efter den nye kost osv.

Det starter ved, at du gør dig selv helt sikker på ændringen, og så at du hjælper din krop på den nye livsrejse.