

Hvis du står i den uheldige situation, at du har piskesmæld, og ikke føler at der er noget du kan gøre for at lindre det, og du desuden måske er lidt i tvivl om, hvad piskesmæld egentlig er, og hvad det betyder for dig, så kan du med fordel læse med videre her, hvor du får en kort gennemgang.
Opståen
Oftest får folk piskesmæld som følger af indvirkning i et trafikuheld, hvor hovedet meget drastisk strækkes bagover og så forover. Skaden er svær rent definitivt at se på de involverede, men det betyder ikke at folk ikke oplever det rigeligt. Efterfølgende rammes de nemlig af stærke smerter, svimmelhed, koncentrationsbesvær blandt andre ting. Derfor udvikles der også metoder til en bedre hverdag med piskesmæld, som de individuelle personer med skaderne, kan benytte sig af. Det er svært at forklare hvorfor smerterne bliver længerevarende, fordi de rent fysiske faktorer ikke virker til at kunne dække det. Derfor går man også ofte til at faktorerne som frygt for bevægelse og fremadrettet angst har stor betydning i det længerevarende forløb.
Lindring
Foruden at tage til lægen, og naturligvis spørge vedkommende til råds først – hvis nu der er noget mere alvorligt bag smerterne end først antaget-, er det generelt anbefalingen at piskesmæld bedst lindres eller afskaffes helt, ved at ty til træning og patientuddannelse. Denne fordeling gør sig gældende for såvel de akutte som de kroniske tilfælde af piskesmæld. Det handler om at holde sig aktiv og gå i gang med de sædvanlige hverdagsaktiviteter så hurtigt som muligt. Desuden er det vigtigt at man anerkender at nakkestivhed og smerter er naturlige efter piskesmæld, og ikke nødvendigvis et tegn på forværring af tilstand. Nogle vil også mene at man skal forsøge at holde sig fra halskraver, da et længerevarende brug af denne, ofte vil gøre genoptræningsprocessen noget længere end hvis ikke man brugte den.