Det skal du vide om manilareb

Kigger du efter reb online, så har du sikkert fundet frem til, at der findes et hav af forskellige former. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken type der er det rette reb til formålet. 

Men så længe du ved, hvad du skal bruge rebet til, så bliver det meget nemmere for dig at vælge reb. Herunder kan du lære mere om manilareb, så du kan finde ud af, om det er det rette reb til dit projekt, eller om du skal finde en anden type reb. 

Hvorfor kaldes det for manilareb?

Denne type reb bliver kaldt for manilareb, fordi det er fremstillet af manilahamp. Derfor går rebet også under navnet hampereb. Manilahamp er en naturlig fiber, der kommer fra abacá (den filippinske betegnelse for bladfibre fra bananpalmen), som er hjemmehørende i Filippinerne.

Hvad bruges manilareb til?

Når det kommer til manilareb, så har det været anvendt i mange år. I Egypten blev det brugt til rigning af sejl, til fortøjning samt som ankerreb på grund af dets holdbarhed og styrke. Det vil sige, at historisk set blev manilareb brugt som skibsreb. Selv den dag i dag er dette en af de vigtigste kommercielle anvendelser af rebet.

Fordelen ved manilareb er, at det ikke suger vand, så det kan bruges i mange situationer. Desuden kommer rebet i mange tykkelser. Skal du for eksempel bruge reb til at binde en plante op i haven, så kan du sagtens få manilareb, der er passende til dette.