Det er ingen skam at gå i kognitiv terapi

Desværre er der mange, der har udfordringer med fx angst, lavt selvværd eller negative tanker, der ser det som en skam at have et behov for terapi. Det er ærgerligt, at det forholder sig således, da der absolut ingen skam er forbundet med at gå i terapi – uanset årsagen.

Føler du, at det er noget, der kan gøre gavn for dig, skal du derfor ikke tøve med at gøre det. Der er rigtig mange mennesker, der får ændret hele deres liv, fordi de tager mod til sig og kontakter en kognitiv terapeut. Måske kan det også være noget, der ender med at ændre dit liv.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er en løsningsorienteret terapiform. Det vil sige, at det er en form for terapi, der tager udgangspunkt i, hvordan tanker, følelser og adfærd er gensidigt forbundne og derfor har stor indflydelse på hinanden.

Beslutter du dig for at gå i kognitiv terapi, vil der blive taget udgangspunkt i din aktuelle situation. Sammen med din terapeut, vil I udforske de tanker og forestillingsbilleder, der udløser negative reaktioner. Med andre ord, vil der blive kigget nærmere på dine tanke- og handlemønstre:

  • Hvilke tanker har du?

  • Hvilke følelser og handlinger fører de til?

  • Er der særlige oplevelser, hvor de har være fremtrædende?

  • Er der bestemte situationer, hvor de går igen?

Dertil vil du også få både hjælp og redskaber til at finde frem til andre fortolkningsmuligheder. Ikke nok med det, så vil du også få hjælp til at finde nye måder at tænke på, hvilket er en vigtig del af det.

Det handler nemlig om, at du ved hjælp af denne terapi skal ende med at kunne erstatte de negative tanke- og handlemønstre med mere realistiske og positive tanker. Dette skal naturligvis gerne resultere i mere positive handlinger og følelser ligeså.

Du kan komme i kognitiv terapi hele landet over

Hvis du har et ønske om at komme i kognitiv terapi, kan du glæde dig over, at det er noget, der kan lade sig gøre i hele landet. Du skal derfor ikke tro, at det fx betyder, at du kun kan komme i terapi i København.

Du kan dog komme ud for, at du er nødt til at køre lidt for det. I denne forbindelse bør det dog understreges, at det naturligvis til hver en tid vil være værd at køre efter. Derfor er det bestemt ikke noget, du bør lade dig holde tilbage af.