Derfor skal du huske at gå til tandlægen

Det er vigtigt, at du husker at gå til tandlægen. Allerede fra vi er børn, lærer vi om væsentligheden i at overholde sine besøg hos tandlægen og få efterset og renset vores tænder.

I folkeskolen og frem til vi fylder 18 år har vi betalt tandlæge af staten, men herefter skifter det til selvbetaling, hvor vi skal ud at finde vores egen tandlæge. Desværre er der også en tendens til, at man som ung prioriterer anderledes i disse år. Det betyder, at mange vælger at spare tandlægen væk – hvilket kan stå på i flere år.

Det er dog en ærgerlig tendens, da tandlægen ikke er dyr, såfremt man blot skal overholde de almindelige undersøgelser og rensninger, hvilket er tilfældet for langt de fleste mennesker. Vi har talt med vores lokale tandlæge i Hadsund, om hvorfor der er vigtigt at passe på sine tænder.

Dine tænder skal holde hele livet

Det bedste ville være, hvis alle mennesker kunne beholde deres egne tænder igennem hele livet og have et sundt og raskt tandsæt. Det er dog ikke tilfældet for alle.

Heldigvis har de fleste mennesker forudsætningen for at bevare sunde tænder det meste af deres liv. Og det er vigtigt! Dine tænder har nemlig stor indflydelse på både dit helbred og dit sociale liv.

For dit helbred er det gældende, at tænderne har indflydelse på hele kroppen! Problemer med dine visdomstænder kan f.eks. føre til hovedpine, manglende appetit, søvnløshed og fordøjelsesbesvær! Tænderne skal derfor holdes sunde og i kampform, så de fungerer i sammenspil med kroppen og ikke modarbejder dit gode helbred.

Socialt er tænderne også vigtige for os. Mange vil uden tvivl have hørt tænderne omtalt som vores sociale visitkort, hvormed vi møder verden. Gule eller skæve tænder kan føre til, at vi begrænser os socialt og f.eks. ikke er komfortable med noget så naturligt som at smile. Det kan føre til, at man trækker sig mere tilbage og er begrænset i sit sociale liv. Det kan føre til ringere livskvalitet!

Dine tænder skal derfor plejes og passes – så både krop og sjæl kan trives.