Derfor bør du gå til kiropraktor hvis du oplever lændesmerter

Lændesmerter er et problem rigtig mange danskere vil støde på i løbet af deres liv. Som det er med rygsmerter generelt, er lændesmerter blandt de mest udbredte gener i den danske befolkning. De kan skyldes et hav af forskellige ting, og selvom de sjældent er meget farlige, kan de let ødelægge hverdagen.

Har du problemer med lændesmerter, eller er du af forskellige årsager bange for at få dem, kan du med fordel søge hjælp hos en kiropraktor. Hvad du kan få ud af et sådant forløb, og hvorfor det kan gavne lige i forhold til lændesmerter, er hvad vi vil prøve at besvare i denne guide.

Kiropraktik og lændesmerter

En kiropraktor er kort fortalt en specialist i kroppens bevægeapparat. Bevægeapparatet er en samlet betegnelse for knogler, muskler led og så videre – alt det der hjælper os med at bevæge sig. Ryggen, og dermed lænden, er i denne sammenhæng blandt de vigtigste dele af bevægeapparatet.

Vi kan nærmest ikke foretage en bevægelse uden at lænden kommer i brug. Derfor er smerter i lænden ofte enten resultat af eller sammenhængende med problemer i bevægeapparatet generelt. Lige præcis derfor er en kiropraktor så relevant når det kommer til lændesmerter.

En holistisk tilgang

Men hvad kan du så forvente hvis du opsøger en kiropraktor for hjælp i forhold til lændesmerter. En af de ting der kendetegner kiropraktik og kiropraktiske behandlinger, uanset hvor du har smerter, er en holistisk tilgang til problemet. Dette vil sige, at kiropraktoren ser kroppen som en helhed fremfor individuelle dele.

Dette kan være en kæmpe fordel hvis du har lændesmerter. Årsagen til smerterne kan sidde i lænden, men de kan måske også påvirkes andetsteds fra. Måske du har problemer i dine ben du ikke var opmærksom på. Uanset hvor årsagerne til lændesmerterne sidder, er en kiropraktor ofte god til at spotte disse årsager fra andre steder.

Med hele vejen

Et andet område hvor kiropraktoren er meget holistisk i sin tilgang er i hvad vedkommende udfører. En kiropraktor er så at sige med dig hele vejen. Dette vil sige at kiropraktoren hjælper med både diagnosticering, som med eksemplet fra før, og behandling. Der er altså tale om et komplet forløb hvor du kan få hjælp til det hele.

Kiropraktorer ser heller ikke kun på din krop. En stor del af både diagnosticering og så at finde den rette behandling vil handle om at kiropraktoren spørger ind til din hverdag. Sidder du meget ned, hvordan bevæger du dig på jobbet og så videre. På den måde kan kiropraktoren måske spotte årsager i din hverdag og dermed bedre vejlede dig også til hvordan du kan arbejde mere ergonomisk og så videre.

Hjælp til selvhjælp

En sidste, men meget vigtig ting at nævne om kiropraktik er, at kiropraktisk behandling i høj grad også handler om hvad man kan kalde hjælp til selvhjælp. Behandlingen stopper ikke når du forlader kiropraktorkontoret. Ofte vil du blive vist forskellige øvelser du kan tage med hjem og udføre i hverdagen for at forbedre dine problemer.

Dette har særligt to klare fordele når det kommer til lændesmerter. For det første vil øvelserne ofte også give mening selv hvis du slipper af med smerterne, da de også kan have en forebyggende funktion ved generelt at forbedre din positur og ergonomi.

Den anden fordel er, at du bliver aktiveret og inddraget i processen fremfor blot at være en passiv patient. Dette kan for mange være en dog ting mentalt, fordi de føler de bidrager til egen helbredelse. Og når det kommer til smerter, uanset om det er i lænden eller andre steder, har den mentale indstilling stor indflydelse.