Den perfekte sommeraften på terrassen

Drinks

Der er selvfølgelig ikke nogen enkeltstående eller unik opskrift på en hyggelig og smuk aften på terrassen i det danske sommervejr. Men der er måske alligevel nogle ingredienser, som kan være svære at undvære, hvis det skal være helt perfekt. Det er eksempelvis svært at komme uden om grillen. De danske sommeraftener inviterer altid til grillstegte retter. Og til de grillstegte retter skal der også noget godt at drikke. Her bevæger vi os ind på et område, hvor holdningerne er mange og spredte. Læs med, og få et par gode tips her.

Aftenen starter før grillen tændes

Hvornår aftenen officielt er i gang, er selvfølgelig et spørgsmål om definition. Men uanset hvornår du mener, aftenen er begyndt, så kan du med fordel servere en rigtig sommerdrink, før grillen tændes. Og hvad er så en rigtig sommerdrink? Igen er der delte meninger. Men du kan jo prøve nogle af de helt klassiske og læskende drinks. Det kan fx varmt anbefales at starte sommeraftenen på terrassen med en mojito eller gintonic – og du kan finde dine opskrifter hos &Skål.

Der er også mange andre gode bud på en drink, der kan serveres før aftensmaden. En kendt drink, som mange nyder på de varme aftener, er en negroni. Her får du en perfekt blanding af det søde og det bitre, hvilket gør drinken helt ideel under åben himmel og med høj, dansk sommersol. Anskaf dig en rigtig god flaske gin – eventuelt en danskproduceret en af slagsen – og en flaske campari. Så er du allerede halvt i mål med din servering af negroni.

Prøv noget nyt

Der er rigtig mange danskere, der sværger til vin til grillaftenerne. Og det er da også fantastisk med et godt glas fransk pinot, når I nyder aftenen og de veltillavede retter fra grillen. Men har du nogensinde tænkt på at drikke en cocktail til din grillmad? Hvis ikke du har, så bør du prøve det.

Du kan fx lave dig en god gammeldags margarita. Selvom de fleste ikke lige forbinder denne drink med indtag af grillmad, så passer den faktisk forbløffende godt til, hvis det er varmt, og du sidder udenfor. Her får du nemlig en læskende drink, der også renser ganen godt igennem på grund af syreindholdet. Den passer overraskende godt til fede steaks og de bitre, brændte noter fra grillen. En god margarita kan faktisk i mange tilfælde gøre et rigtig godt indtryk i forbindelse med meget smagsfyldig mad.

Og så er der selvfølgelig de sene timer. Når I sidder der på terrassen, og ser solen gå ned. Her skal der selvfølgelig også en drink på bordet. Og hvis du har en lille smule overskud, kan du imponere dine gæster med en drink af de helt tunge. Hvis du disker op med en perfekt cosmopolitan, er du garanteret en ekstra stjerne i bogen hos dit selskab. Du skal bare bruge vodka, cointreau, limesaft, tranebærjuice og lidt is. Ryst det hele godt sammen, og server det i nogle passende glas. Så har du den perfekte cosmopolitan til den perfekte afslutning på en perfekt grill- og sommeraften på terrassen.