Cryobehandling – det bør du vide

Står du netop nu og overvejer, om du skal kaste dig ud i en cryobehandling, eller er du i en lidt anden boldbane, og ved måske slet ikke hvad det er? Lige meget hvad, får du her en hurtig gennemgang af hvad cryobehandling er for en størrelse, samt hvilke overvejelser, som kan være meget vigtige at gøre sig, inden en eventuel behandling.

Hvad er cryobehandling?

Cryobehandling kaldes også for kuldebehandling, og foregår helt kort – lidt som i hvert fald det ene af navnene angiver det – ved at kroppen udsættes for behandling ved hjælp af kulde. Temperaturen sænkes til ekstreme 130 minusgrader, og mange oplever en prikkende følelse i kroppen som den nedkøles. Behandlingen foregår i 2-3 minutter, og er derfor ikke videre tidskrævende.

Hvilke effekter har det?

Blandt effekterne er der mange ved cryobehandling, og alt efter hvem man er som person, vil nogle virke mere tiltalende end andre. Kuldebehandling kan afhjælpe appelsinhud, hvilket for nogen er et uhyre vigtigt problem. For andre er der i stedet tale om at cryobehandling kan afhjælpe deres smerter. Folk med leddegigt eksempelvis, benytter sig nogle gange af kuldebehandling for at stilne ømheden. Ligeledes, men dog med lidt andre effekter, kan nogle folk med stress få lindret deres symptomer også.

Hvilke overvejelser skal gøres?

At springe ud i en cryobehandling er dog ikke noget, der skal gøres, uden det først er blevet tænkt grundigt igennem. Som med enhver anden beslutning, når det kommer til noget som er ganske nyt og ikke afprøvet for en selv, er det selvfølgelig vigtigt, at man overvejer fordele og eventuelle ulemper først. Af og til kommer man nemlig, efter en del grundig overvejelse og undersøgelse, frem til at der er andre hjælpemidler til behandling af det givne problem man står med, som en cryobehandling kan løse. Opsummeret kan siges, overvej det grundigt!