Brug marmor til både fliser og bordplader

En marmorbordplade kan give dit køkken et eksklusivt look. Her finder du mere information, omkring hvad du skal tænke på, når du skal købe en marmorbordplade.

Er det en god idé at vælge en marmorbordplade, og hvor kommer materialet fra?

Marmor er meget elegant og passer både i et køkken og et badeværelse. Det er en stilfuld natursten, som giver et luksuriøst look og en særlig atmosfære. Du bringer naturen ind i dit hjem med marmorfliser, som kan bruges både på vægge og gulve og har en meget lang holdbarhed. Har du derudover møbler eller interiør i træ eller messing i dit badeværelse, skabes der en interessant kontrast.

Marmor er et naturskabt klassisk materiale. Det er blevet brugt gennem århundreder og er stadig moderne. I nutiden stormer marmor frem som ønsket materiale til fliser og bordplader. Det udvindes over hele verden og bruges bl.a. også til skulpturer og byggematerialer. Marmor er en kalksten sammensat af omkrystalliseret karbonatmineraler. Det er hårdere end travertin og kalksten og blødere end granit.  Marmorplader kan være millioner af år gamle og er skabt af bjerarter, som er presset sammen. De er altså fulde af historie, hvilket gør dem meget unikke. Der er ikke to marmorplader, som er ens. Du vil altså aldrig komme ud for, at en anden kan have samme marmorfliser eller marmorbordplade som dig.

Marmorfliser på vægge og gulve giver et gennemført udtryk

Du kan selvfølgelig også vælge et mere afdæmpet udtryk ved blot at have en håndvask i marmor, eller vælg f.eks. farvede marmorfliser på væggene og en mere neutral marmorflise på gulvet. Marmorfliser kan både spille en hovedrolle eller en birolle i dit badeværelse.

Marmorfliser findes i mange forskellige former, både kvadratiske, rektangulære og heksagon former. De er meget slidstærke og findes i mange farver og alle størrelser. Så vælg selv den farve, som passer til dit køkken eller dit badeværelse. Det kan være både grå, sort, brun eller grøn. Du kan også vælge en meget stilfuld hvid carrara marmor (bianco carrara på italiensk). Den er udvundet i Norditalien og er en finkornet hvid marmortype, som er rigtig flot til marmorfliser både i køkken og bad samt til bordpladen i køkkenet. Det er en enestående marmortype kendetegnet ved de levende mønstre og det elegante stilrene look. En hvid Carrara marmorbordplade er matslebet og fremhæver på den måde stenens naturlige look. Det er et eksklusivt alternativ til traditionelle hvide elementer.

En marmorbordplade er af ægte natursten

Den kan helt forandre dit køkken. Det er måske ikke den billigste bordplade, du kan få til dit køkken, men til gengæld får den køkkenet til at se utrolig flot ud. Slidstyrken er meget høj, og den er nem at vedligeholde. Du behøver bare tørre den af med en opvredet klud og så engang imellem give den lidt stenolie efter behov. Du skal tænke på, at en bordplade af marmor ikke kan tåle for meget varme. Stiller du noget varmt på den, skal det kun være ganske kort, du skal bruge en bordskåner til varme ting og et skærebrædt, så du ikke får ridser i bordpladen.

Hvor skal man bestille sine marmorfliser eller marmorbordplade?

Det er rimelig enkelt at bestille din marmorbordplade eller dine fliser, og de bliver leveret direkte til din dør. Du kan selv bestille online. Der er masser af typer at vælge mellem. Du kan både hurtigt få et tilbud og foretage en bestilling, hvis du vælger en professionel leverandør med god erfaring. Du kan f.eks. prøve at kigge på Copenhagen Marbles hjemmeside. Her kan du også selv designe din marmorbordplade, og du kan se billeder af mange forskellige bordplader i marmor. Måske har du brug for lidt rådgivning, inden du vælger og bestiller, eller måske er du ikke helt tryg ved selv at skulle måle op til bordpladen. Kontakt roligt leverandøren for hjælp. Det koster selvfølgelig lidt ekstra i forhold til, hvis du selv bestiller alt online, men er du i tvivl, så er de ekstra penge godt givet ud.

Held og lykke med dine marmorfliser eller marmorbordplade!