Balsam for krop og sjæl

Tid er en mangelvare mere end nogensinde før. Uanset hvilken generation du tilhører, så er der et hav af muligheder, forpligtelser og aktiviteter, så du aldrig behøver at kede dig. Tværtimod kan det være svært at begrænse sig og man kan nemt komme til at sige ja til for meget og ende med at have for meget i kalenderen. Det ses særlig tydeligt hos den ældre del af befolkningen, som i dag dyrker rejser, hobbyer og sociale arrangementer i et helt andet omfang end deres forældre gjorde. Mange forstår slet ikke, hvordan de før deres pensionisttilværelse fik tid til at gå på arbejde.

Balance i hverdagen

Behovet for at kigge indad, og virkelig gøre noget godt for din krop og sjæl, stiger i takt med at omverden hiver i dig konstant. Tanken om at trække stikket, måske bare en halv time om dagen, kan være afgørende for at hele din dag hænger sammen på en god måde, så du rent faktisk nyder de ting, du beskæftiger dig med og er til stede over for de mennesker, du er sammen med.

Yoga kan hjælpe dig med at få denne balance, så dit indre hænger sammen med de ydre krav. Yoga har en fantastisk afstressende effekt og du gør dig selv og din krop en kæmpe tjeneste ved at prioritere dette. Du kan dyrke det alle vegne, bare du har et underlag. Der findes masser af inspiration i litteraturen, hvor du kan opnå forståelse for grundprincipperne inden for yoga og samtidig blive klogere på hvordan og hvorfor, åndedrættet og bevægelserne hænger uløseligt sammen. Der findes også mange tilbud i form af holdkurser inden for yoga, hvor en uddannet træner guider dig igennem øvelserne.

Yoga som livsstil

Det er ikke ualmindeligt at kombinere en rejseoplevelse med yoga. Netop når man tager væk, er der mulighed for at fordybe sig i yogaen over længere tid og ofte i et dejlig varmt klima, så det kan foregå udendørs. Det er bare noget ganske særligt at dyrke yoga under åben himmel og samtidig opleve en ny feriedestination.

Det lykkelige liv

Yoga kan være vejen til det lykkelige liv, da det hjælper dig med at fokusere på det, der er vigtigst for dig. Når du dyrker yoga opnår du ro, velvære og klarsyn, hvilket skaber en god og tryg ballast, når du befinder dig i en travl hverdag med mange impulser og prioriteringer. Når du har ro i sindet, kan du nemmere vælge den vej, der er bedst for dig.