Alle kan få brug for genoptræning

Heldigvis er vi mennesker for det meste sunde og raske. Men der kan på et tidspunkt ske et eller andet, så der er brug for genoptræning. Genoptræning kan eksempelvis være nødvendigt i forbindelse med en operation, en pådraget skade, en ubalance i bevægeapparatet eller efter længere tids sygdom.

Find det rette tilbud for dig

Er du blevet opereret i for eksempel ryggen, skulderen, hoften eller knæet? Måske har du brug for et intensivt genoptræningsforløb, fordi du har erhvervet en skade, eller du oplever ubalance i dit bevægeapparat? 

Uanset hvad dit problem er, bør du finde det rette tilbud for dig og den genoptræning, du har brug for. Det er en fordel, hvis du finder et sted, hvor dit genoptræningsforløb bliver skræddersyet til dig. Derved kommer du hurtigst muligt videre, hvilket er det mest optimale for dig.

Vælg mellem forskellige genoptræningsformer

Der findes flere forskellige træningsformer, hvorfor det er vigtigt, at dit forløb bliver skræddersyet til dig. Nøglen til den bedste genoptræning er, at din krop bliver udfordret uden, at du får nye skader. Der findes blandt andet følgende genoptræningsformer:

Genoptræning af hverdagsfunktioner

Har du mistet evnen til selv at tage tøj på, at gå på trapper eller lignende? I så fald har du brug for genoptræning, der hjælper dig med igen at kunne varetage disse almindelige dagligdagsfunktioner. Herved kan du nemlig klare dig selv i dit eget hjem.

Træn i et varmtvandsbassin

Har du stive forkortede muskler, sener eller led, er træning i et varmtvandsbassin en god genoptræningsmetode. Når din krop er i vandet, vil den føles lettere. Det skåner kroppen for overbelastning, når du er i gang med genoptræning.