4 sundhedsproblemer, der kan skyldes dårlig mundhygiejne

Man skulle måske ikke tro det. Men ens mund indeholder cirka 700 forskellige bakterietyper, som kan udvikle sig til millioner af bakterier. Nogle bakterier er gode, mens andre giver huller i tænderne. Passer man ikke godt på det kredsløb i munden, kan det også påvirke ens tandsundhed, men faktisk også andre områder i kroppen. Læs med her for at finde ud af, hvorfor god mundhygiejne er vigtig.

Dårlig ånde om morgenen

Vi kender det ofte, når vi vågner om morgenen. Pludselig lugter man til ens ånde, og man ville ønske, man ikke havde gjort det. Dårlig ånde forsvinder ofte, når man har børstet tænder, men det kan også være et symptom på huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Derfor er det vigtigt at børste grundigt og bruge tandtråd. 

 

For dårlig ånde kan være en gene for en eventuel partner på samme måde som snorken. Snorken er et almindeligt problem, der sker for over halvdelen af danske mænd. Men selvom næseklemmer og akupunktur ofte fremhæves, kan man faktisk modvirke snorken ved hjælp af tandpleje. Bruger man en snorkeskinne, holdes mundens bløddele væk, så luften ikke vibrerer, når man sover. Få hjælp fra Tandlægerne Søborg, der er eksperter i snorkeskinner.

Diabetes

Når man har parodontitis, er det en udvikling fra tandkødsbetændelse. Og patienter med diabetes har større risiko for at udvikle infektioner, herunder tandkødsbetændelse. Hvis man har højt blodsukker, så har man også højt sukkerniveau i ens spyt. Forskning fra Seoul Hospital viser, at diabetes og mundhygiejne hører mere sammen, end man tror. De patienter, som børstede tænder tre gange om dagen, reducerede risikoen for at få diabetes. 

Lungebetændelse

Har man tandkødsbetændelse eller parodontitis, bevæger bakterier sig videre i kroppen og kan bevæge sig op til lungerne. Når man har bakterier i lungerne, kan det føre til infektioner og lungebetændelse. Har man betændelse, skal man derfor kontakte sin tandlæge. 

Tandkødsbetændelse 

Mange af de sundhedsproblemer opstår derfor pga. tandkødsbetændelse. Udover de nævnte sygdomme, kan tandkødsbetændelse også føre til leddegigt. Hvis man vil komme tandkødsbetændelse til livs, skal man bruge tandtråd og tage til tandeftersyn ved tandlægen for at få fjernet plak og tandsten. 

 

Tandlægerne Søborg har det nyeste udstyr, hvilket du kan drage fordel af lige nu! Derudover kan de også hjælpe dig, hvis du lider af tandlægeskræk, de har nemlig tandlæger, der har speciale i tandlægeskræk.

 

Så tag et kig forbi Tandlægerne Søborg, hvis du har problemer med tænderne eller lider af tandlægeskræk, og gerne vil have det problem løst.